Gastenboek

 • 29-03-2018 - kamagra kopen in de winkel nederland
  <a href="http://kamagradxt.com/">kamagra 100 mg...  lees meer
 • 18-02-2018 - Hallo, bestaat de Schoonheidsspecialist nog? Ik zie alleen oude berichten. lees meer
 • 21-11-2017 - hallo,
  heb een vraagje kunnen studenten van de NHA schoonheidsspecialist cursus...  lees meer
Plaats een bericht
Vorige Artikel 2 van 2 Volgende

De Complete Methode Shiatsu Kosmetiek - Leerboek Cosmetische Shiatsu - Riksen, Ronald

€ 34,50 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Het nieuwste boek van Ronald Riksen, grondlegger van de methode Shiatsu Kosmetiek.

Ronald Riksen is de grondlegger van de Shiatsu Methode. Twintig jaar geleden ontwikkelde hij deze massagetechniek samen met zijn vrouw, die schoonheidsspecialist en huidtherapeut is. Hij legde de basis voor een inmiddels in de branche veelvuldig toegepaste behandeltechniek. Shiatsu is een aparte specialisatie bij ANBOS en vele docenten zijn inmiddels door Riksen persoonlijk opgeleid. “Het mooie is dat de methode nog steeds actueel is”, zegt Ronald Riksen. “Het vak wordt nu op dertig scholen aangeboden tijdens de MBO-4 opleiding als verplichte specialisatie of als keuzevak. De meest actuele exameneisen van de specialisatie zijn aangepast aan het nieuwe boek."

Ronald Riksen heeft al twee boeken over dit onderwerp op zijn naam staan: ‘Shiatsu Kosmetiek‘ en ‘Shiatsu Kosmetiek Methodiek’. Na twintig jaar ervaring ontstond bij de auteur de behoefte om al zijn kennis en kunde te bundelen in een nieuwe uitgave.

Boek waar alles instaat
Het werk bevat onder meer een nieuw scenario voor de begeleiding van trainingen en opleidingen. “Daar was ook behoefte aan,” vertelt Ronald Riksen, “zowel docenten als leerlingen wilden graag een boek waar alles in staat, en waarin leerlingen de theorie nog eens rustig kunnen nalezen. Ik heb het boek aangevuld met de meest actuele ontwikkelingen, want het vak staat nooit stil.”

In het nieuwe boek van Ronald Riksen worden zowel de theorie als de praktijk van de Shiatsu Kosmetiek uitgebreid besproken. Daarmee is het een mooi compleet leerboek en naslagwerk geworden.

 • Titel: De Complete Methode Shiatsu Kosmetiek, Leerboek Cosmetische Shiatsu
 • Uitgave:  Seapress, Rijswijk. (Imprint van Uitgeverij Lakerveld bv, uitgever van o.a. vakblad de Schoonheidsspecialist)
 • ISBN 978-90-73930-35-3
 • Softcover, 254 pagina’s, met duidelijke illustraties