Gastenboek

 • 29-03-2018 - kamagra kopen in de winkel nederland
  <a href="http://kamagradxt.com/">kamagra 100 mg...  lees meer
 • 18-02-2018 - Hallo, bestaat de Schoonheidsspecialist nog? Ik zie alleen oude berichten. lees meer
 • 21-11-2017 - hallo,
  heb een vraagje kunnen studenten van de NHA schoonheidsspecialist cursus...  lees meer
Plaats een bericht

Paradermica los bestellen - ed. 2/2013

€ 12,50 (inclusief 6% BTW)
Aantal

In dit nummer:

Psychodermatologie: een vak in ontwikkeling
De psychodermatologie is een relatief jong wetenschapsgebied. De invloed van psychologische factoren op de huid in het algemeen en op huidaandoeningen in het bijzonder, is groot. Andrea Evers et al geven in hun artikel ‘Een inkijk in de psychodermatologie’ in het Nederlands Tijdschrift voor de Geneeskunde een kort overzicht van de belangrijkste indicaties voor psychodermatologische diagnostiek en behandeling bij patiënten met huidaandoeningen die frequent voorkomen in de dermatologische praktijk.

Waarom we geen braille kunnen lezen met onze rug
Amerikaanse wetenschappers hebben prachtige beelden van de vertakkingspatronen van individuele sensorische zenuwcellen gemaakt. De vertakkingspatronen komen voor in verschillende soorten. De onderzoekers definiëren tien verschillende groepen die corresponderen met verschillen in functionaliteit.

Genetische invloed bij psoriasis en atopisch eczeem
Psoriasis en atopisch eczeem zijn twee veel voorkomende chronische huidaandoeningen die veroorzaakt worden door zowel genetische factoren als omgevingsinvloeden. Hoewel beide aandoeningen tot voor kort beschouwd werden als immuunziekten, komt er steeds meer bewijs vanuit genetische studies dat ook afwijkingen in genen die in de epidermis tot expressie komen primair bijdragen aan het ontstaan van deze aandoeningen.

Doorbraak in ontstekingsbestrijding
Het geëigende middel om ontstekingen te bestrijden zijn de antibiotica. Maar ze hebben nadelen. De resistentie van schadelijke bacteriën wordt steeds groter. En antibiotica pakken behalve de foute, ook de vele goede bacteriestammen aan. Daarom is een nieuwe benadering bedacht, of beter gezegd: een oude is weer van stal gehaald. En dat levert een doorbraak op bij de behandeling van huidaandoeningen die een infectueuze achtergrond hebben, zoals Rosacea en Acne. Geen medicijn, en dus buiten de medische praktijk te gebruiken.


Verder:

 • Haaraandoeningen: haarverlies
 • Effectiviteit manuele lymfedrainage
 • Nieuw middel tegen psoriasis
 • Effect van teer op eczeem ontrafeld
 • en nog veel meer interessante onderwerpen