Gastenboek

  • 29-03-2018 - kamagra kopen in de winkel nederland
    <a href="http://kamagradxt.com/">kamagra 100 mg...  lees meer
  • 18-02-2018 - Hallo, bestaat de Schoonheidsspecialist nog? Ik zie alleen oude berichten. lees meer
  • 21-11-2017 - hallo,
    heb een vraagje kunnen studenten van de NHA schoonheidsspecialist cursus...  lees meer
Plaats een bericht

Onze huid - Bos, Prof. Jan D.

€ 49,50 (inclusief 6% BTW)
Aantal

AMC-hoogleraar Jan D. Bos schreef een interessant en omvangrijk boek over alle facetten die met de huid te maken hebben. Bos studeerde culturele antropologie en vervolgens geneeskunde. Hij specialiseerde zich in de interne geneeskunde en later in de dermatologie. Vanuit die rijke en veelzijdige achtergrond schreef hij het boeiende populair-wetenschappelijk boek Onze huid. 610 pagina’s dik en een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de huid of ermee werkt.

De flaptekst meldt: Als je erop let, is de huid alom aanwezig. In de spiegel, gewoon op straat, op het werk, overal om je heen. De huid is zo zichtbaar, dat ze niet meer gezien wordt. Door de vanzelfsprekendheid ervan is ze een blinde vlek geworden.
De schoonheid die de huid vertegenwoordigt, wordt wel erkend, maar afwijkingen ervan roepen onmiddellijk afkeer op. In dit populairwetenschappelijke boek gaat hoogleraar Jan D. Bos in op alle facetten die met de huid te maken hebben. Het eerste deel gaat over onze 'normale huid'. Daarna wordt uitvoerig stilgestaan bij 'huidfalen'. Het derde deel gaat over 'huid en cultuur'. Tot slot is er een deel waarin zogenaamde parafernalia aan de orde komen, waaronder een verzameling spreekwoorden en gezegden waar de huid, nagels of haren in voorkomen en een lijst met webadressen van huidpatiëntenverenigingen.

Uitgave: december 2013. Uitgeverij Elikser. Softcover, 610 pagina's. Geïllustreerd. ISBN 9789089545893.