Heel de huid, Chinese voedingsleer - Riksen, Ronald

€ 34,50 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Boeken over gezonde voeding zijn er in overvloed. Maar bijna zonder uitzondering zijn ze gebaseerd op de westerse visie op voeding, waarbij het eten wordt geanalyseerd op basis van zaken als vitaminen, mineralen, sporenelementen en de hoeveelheid kilocalorieën. Een gezonde voeding dient de (op basis van berekeningen vastgestelde) behoefte aan deze stoffen te dekken.

In de oosterse visie is dat anders. Sinds mensenheugenis houden de Chinezen zich bezig met de werking van voedsel. Eten speelt een hoofdrol in hun leven als belangrijkste component van de gezondheid. Dit boek geeft een moderne beschrijving van de drieduizend jaar oude traditionele Chinese voedingsleer. Daarbij gaat het niet alleen om gezond eten. Er wordt rekening gehouden met de verwarmende en verkoelende werking van voedingsmiddelen en de interactie met o.a. emoties, huidproblemen, pijnklachten en ziekten.

Auteur Ronald Riksen is in de wereld van de schoonheidsverzorging bekend van zijn Methode Shiatsu Kosmetiek. In dit nieuwe boek wil hij tegemoetkomen aan de trend dat het 'innerlijke uiterlijk' steeds belangrijker wordt. Net als het besef dat 'je bent wat je verteert'. Leidraad bij het schrijven van Heel de huid was voor Riksen datgene te vertellen wat de westerse voedingsleer niet beschrijft.

In een interview in het vakblad Schoonheidsspecialist licht Riksen die tegenstelling tussen de verschillende denkwijzen toe. "In de oosterse visie wordt niet uitsluitend in stofjes gedacht, maar worden voedingsproducten holistisch en therapeutisch ingezet, waarbij men o.a. uitgaat van de energetische beweging en werking van voeding op onze orgaansystemen in relatie tot diverse klachtenpatronen. Helende voeding stimuleert volgens de oosterse visie het herstelmechanisme van de huid en het zelfgenezend vermogen van de mens.”

Heel de huid gaat niet alleen over de huid en huidproblemen. Het gaat over hoe voeding ons hele organisme kan verbeteren. En de huid is daar een niet onbelangrijk onderdeel van.

 

  • Uitgave: Seapress, Rijswijk
  • Verschenen: september 2015
  • Paperback, 320 pagina’s
  • ISBN 978-90-73930-40-7