Vorige Artikel 1 van 3 Volgende

Recept voor anti-aging - Schuitemaker, Gert

€ 16,80 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Mooi met voeding & voedingssupplementen. Advies van een apotheker.

Als het om beauty gaat, horen medicijnen en cosmetica op de tweede plaats. Dat is de stellige overtuiging van apotheker dr. Gert Schuitemaker. Schoonheid heeft volgens Schuitemaker alles te maken met gezondheid. "En dan komt voeding op de eerste plaats."

Apotheker dr. Gert Schuitemaker doet zijn uitspraken in dit boek 'Recept voor anti-aging'. Volgens de apotheker zijn gezondheid (anti-aging) en beauty van elkaar gescheiden geraakt. Zijn drijfveer is beide werelden weer bij elkaar te brengen. "Ik wil de weg wijzen naar gezondheid en beauty. Ongeacht de leeftijd."

Een tekort aan voedingsstoffen uit zich als eerste in de huid, nagels en haren. Pas als de vitale organen als hart, nieren en hersenen en alle andere weefsels gevoed en verzadigd zijn, komt namelijk de 'lichaamsbekleding' aan de beurt. 
Ontstoken oogleden kunnen duiden op een tekort aan vitamine A. Kloofjes in de mondhoeken en mee-eters kunnen een signaal zijn van vitamine B2-gebrek. Zinktekort kan zich uiten in witte vlekjes op de nagels, maar ook in haaruitval. "Met andere woorden: aan onze buitenzijde is te zien wat we van binnenuit tekort komen."
"Medicijnen en cosmetica wil ik niet verwerpen", vertelt Schuitemaker. "Ik stel ze op de tweede plaats, daar waar ze horen. Medicijnen zijn in veel gevallen juist een recept voor aging. Mijn motto 'eerst voeding, dan medicijnen' wil ik richting de beauty-industrie omzetten in 'eerst voeding, dan cosmetica'."

Een mooi uiterlijk is volgens dr. Gert Schuitemaker gebaat bij veel fruit en verse groenten, meer vis en minder vlees en voldoende eiwitten en gezonde vetten. Hoogbewerkte voedingsmiddelen met snelle koolhydraten zoals wit meel en suiker moeten zoveel mogelijk gemeden worden. Voedingssupplementen kunnen een aanvulling zijn op gezonde voeding.

  • Uitgever: Ortho Communications & Science bv

  • Softcover, 96 pag.

  • ISBN 9789076161129.