Gastenboek

  • 29-03-2018 - kamagra kopen in de winkel nederland
    <a href="http://kamagradxt.com/">kamagra 100 mg...  lees meer
  • 18-02-2018 - Hallo, bestaat de Schoonheidsspecialist nog? Ik zie alleen oude berichten. lees meer
  • 21-11-2017 - hallo,
    heb een vraagje kunnen studenten van de NHA schoonheidsspecialist cursus...  lees meer
Plaats een bericht
Vorige Artikel 1 van 2 Volgende

Lexicon van cosmetische ingrediënten (nieuwe druk) - Schutte, Marieke

€ 37,50 (inclusief 6% BTW)
Aantal

In september 2016 verscheen de compleet vernieuwde editie van het Lexicon van cosmetische ingrediënten door Marieke Schutte. Een handig en toegankelijk naslagwerk met actuele beschrijvingen van meer dan 12.000 ingrediënten die in cosmetica kunnen voorkomen.

In het Lexicon van cosmetische ingrediënten legt Marieke Schutte uit waar de gebruikte stoffen vandaan komen, hoe ze werken, en zonodig deelt zij waarschuwingen uit. Zij schreef dit boek nadat zij zelf door een noodlottige brand met huidproblemen werd geconfronteerd. Met haar achtergrond als schoonheidsspecialist verrichtte zij jarenlang onderzoek naar de werking van ingrediënten in huidverzorgingsproducten. De eerste editie van haar boek verscheen in 2002.

Het Lexicon beleeft inmiddels zijn 7e druk en ook ditmaal zijn er weer veel nieuwe ingrediënten aan toegevoegd. Tweeduizend zelfs. Daarnaast herschreef Marieke Schutte alle bestaande lemma’s. In haar voorwoord licht zij dit toe:

"Ik heb geprobeerd nog duidelijker en eenvoudiger uitleg te geven over de werking van de ingrediënten. Er zijn ingrediënten vermeld die niet door de INCI zijn gedocumenteerd en ingrediënten die buiten Europa en de USA worden toegepast. Met name Japan heeft een aantal benamingen voor o.a. kleurstoffen en plantenextracten.”

Het Lexicon voor cosmetische ingrediënten heeft in de loop der jaren een grote reputatie opgebouwd bij schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en dermatologen.

Het naslagwerk is een absolute must-have voor iedereen die zich professioneel met de huid en huidproblemen bezighoudt.

  • Uitgave: Seapress, Rijswijk, 2016
  • ISBN 978-90-73930-44-5
  • Paperback, 512 pagina’s