Gastenboek

 • 29-03-2018 - kamagra kopen in de winkel nederland
  <a href="http://kamagradxt.com/">kamagra 100 mg...  lees meer
 • 18-02-2018 - Hallo, bestaat de Schoonheidsspecialist nog? Ik zie alleen oude berichten. lees meer
 • 21-11-2017 - hallo,
  heb een vraagje kunnen studenten van de NHA schoonheidsspecialist cursus...  lees meer
Plaats een bericht
Vorige Artikel 1 van 1 Volgende

Ethiek voor de schoonheidsverzorging - Bunnik, Meulenberg, de Beaufort

€ 34,50 (inclusief 6% BTW)
Aantal

De ANBOS-publicatie Ethiek voor de schoonheidsverzorging is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van zorg die de schoonheidsspecialist biedt. Het is een belangrijke stap in de professionalisering en de erkenning van het vak schoonheidsverzorging. Kernwaarden in dit richtsnoer zijn integriteit, informatie, verantwoordelijkheid zorg en professionaliteit.

Schoonheidsspecialisten raken mensen aan, kunnen schade toebrengen en horen en zien veel. Bovendien gaan de ontwikkelingen in het vak snel, er komen steeds nieuwe technieken en behandelmogelijkheden. Dan is het belangrijk om je goed bewust te zijn van de grenzen van je vak. In de dagelijkse praktijk komen schoonheidsspecialisten soms ethische dilemma’s tegen. Hoe ga je daar op een professionele manier mee om? 

Ethiek is de studie van goed en kwaad, van de moraal. Het gaat over hoe je handelt, hoe we met elkaar omgaan en over wat voor mens je wilt zijn. Dat klinkt heel hoogdravend, maar is het niet. Wat doe je als een cliënt met haar dochter van vijf langskomt en vraagt haar wenkbrauwen te epileren? Verkoop je een product dat over datum is? Wat doe je als je ziet dat een cliënt onder de blauwe plekken zit? Het richtsnoer Ethiek zit vol met dit soort dagelijks voorkomende dilemma’s en schoonheidsspecialisten zullen zich er in herkennen. De beroepsethiek is immers onderdeel van de beroepspraktijk en komt van binnenuit. Het is bovendien een statussymbool. Het geeft aan dat je jezelf en je vak serieus neemt. 

De ontwikkeling van de publicatie stond onder leiding van prof. dr. Inez de Beaufort, hoogleraar Medische ethiek aan Erasmus MC, Rotterdam. “Vanuit moreel oogpunt brengt het gebruiken van de titel schoonheidsspecialist verantwoordelijkheden met zich mee. We hopen met dit richtsnoer een voorbeeld te zijn voor de paramedische beroepsgroepen die op het grensvlak van cosmetisch en medisch handelen opereren”, aldus De Beaufort.

De  ANBOS werkte in de uitvoering samen met dr. Eline Bunnik en drs. Frans Meulenberg, beiden verbonden aan de afdeling Medische Ethiek en Filosofie van de Geneeskunde, Erasmus MC, Rotterdam.

 • Auteurs: Eline Bunnik, Frans Meulenberg, Inez de Beaufort
 • Uitgave: Brancheorganisatie schoonheidsverzorging ANBOS, Woerden i.s.m Seapress, Rijswijk. 2016
 • ISBN 978-90-73930-42-1
 • Softcover, 208 pagina's
 • Let op: Kernleden van de ANBOS ontvingen de publicatie gratis uit hoofde van hun lidmaatschap.