Vorige Artikel 1 van 9 Volgende

Red je vel - Boonen, Brigitte

€ 19,99 (inclusief 6% BTW)
Aantal

De basisgids over huidkanker en huidkankerpreventie. Onder auspiciën van de Stichting tegen Kanker (België).

Hoe onderscheid je een melanoom van een onschuldige moedervlek? Wat zijn de risico's van onbeschermd zonnen? Hoe schadelijk is de zonnebank voor je huid? Wanneer moet je je laten screenen? Welke behandelingen zijn er?

Red je vel biedt heldere antwoorden op de meest gestelde vragen over huidkanker, gebaseerd op het meest recente wetenschappelijke onderzoek.

Huidkanker rukt op. In Nederland en België neemt het aantal nieuwe gevallen elk jaar toe met 5 tot 7 procent. Eén op de zes Nederlanders ontwikkelt in zijn of haar leven huidkanker. 

Het goede nieuws is dat je de ziekte met de juiste levensstijl vaak kunt voorkomen. En als je toch huidkanker krijgt, kan de ziekte in de meeste gevallen door een goede screening en een vroege behandeling goed behandeld worden. Maar daarvoor is het belangrijk om te begrijpen wat huidkanker precies is.

Auteur Brigitte Boonen is uv-preventie-expert bij de Belgische Stichting tegen Kanker. Ze werkte voor dit boek samen met artsen en experts van diverse universiteiten, zoals prof. dr. Lieven Annemans, prof. dr. Lieve Brochez, dr. Isabelle Hoorens, prof. dr. Bernard Leroy, prof. dr. Veronique del Marmol, dr. Thomas Maselis, prof. dr. A.F. Nikkels, weervrouw Jill Peeters, onderzoeksmedewerker Lore Pil en fysicus en eredocent Walter Simons.

 

  • Uitgever: Lannoo i.s.m. de Stichting tegen Kanker (België)
  • ISBN: 978 94 014 3579 6
  • Paperback, 216 pagina’s.